top of page

Beter & sneller fietsen

Je pedaaltechniek verbeteren? Goed idee, het helpt je om sneller en efficiënter te fietsen. Bij ons kan je terecht voor coaching en wetenschappelijke opvolging van je fietstechniek. Zin om samen met ons progressie te boeken?

Begeleiding profs

Profs en liefhebbers zijn ambitieus en houden graag de vinger aan de pols. Een bikefit is voor hen vaak het begin van een begeleidingstraject met meerdere sessies van metingen en bijsturing. Daarbij volgen we de fietspositie, de traptechniek en -efficiëntie en het duwvermogen op.

 

Fietstechniek coaching jeugdrenners 

Ook voor jeugdrenners is - naast gewone trainingsbegeleiding - de opvolging van het fietsbiomechanische heel belangrijk. Efficiënt en juist leren duwen op de pedalen, van jongs af aan. Dat is onze missie met jonge wielrenners.

 

Pedaalefficiëntie & traptechniek

Omdat je als renner dus meer nodig hebt dan een eenmalige fietsaanpassing, bieden we coaching trajecten aan. Na een intake gesprek, brengen we je lichamelijke capaciteiten en verbeterpunten in kaart. Om er dan samen aan te werken, te testen en bij te sturen. We werken momenteel samen met renners in het wegwielrennen, veldrijden, MTB, baanwielrennen en triatlon.

Gepersonaliseerde fietszolen

Je voeten zijn het belangrijkste contactpunt met je fiets. Als dat contact niet perfect is, verlies je al een deel van je duwvermogen. Daarom personaliseren we voor renners vaak inlegzolen op basis van eigen voetvorm en motoriek. We hogen de zolen op waar nodig zodat je kaarsrecht gaat trappen. Zo optimaliseren we je duwvermogen en trapbeweging en voorkom je knie-, heup- en rugblessures.

 

Elke voet is anders en de industrie maakt slechts standaard zolen. Daarom maken steunzolen op maat een echt verschil. ​We houden er rekening mee of je al dan niet al steunzolen draagt tijdens het sporten of in het dagelijkse leven. Let wel: steunzolen voor dagelijkse schoenen of loopschoenen zijn anders doordat de belasting anders is.

bottom of page