top of page
Pijn & klachten op de fiets

Zadelpijn oplossen door van zadel te veranderen? Slapende handen door een andere stuur te kiezen? Was het maar zo eenvoudig. De oorzaak van je pijn zit vaak niet op dezelfde plaats als de pijn.

 

Nekpijn

Stuur wat hoger zetten dan? Misschien, maar de oorzaak ligt meestal in je houding en hoe jij beweegt op een fiets. Vaak zijn er andere aanpassingen nodig dan het stuur om je nekpijn aan te pakken.

 

Slapende handen

Doorgaans het gevolg van een slechte drukverdeling die we kunnen rechttrekken. Vooral door meer stabiliteit op het zadel te creëren.

 

Lage rugpijn

Een kinesist kan jouw rugpijn lichamelijk verhelpen. Onze tip: voorkomen! Ga ook na wat de biomechanische oorzaak is van die rugpijn tijdens het fietsen. In een bikefit kunnen we die voor jou opsporen.

 

Zadelpijn

Dat betekent lang niet altijd dat je een slecht zadel hebt gekozen. Laten we eerst naar je positie en biomechanica kijken. Pas daarna weet je welk type zadel echt bij je past.

 

Last aan knie en heup

Je hele fietsbeweging staat of valt bij een goed contact tussen voeten en pedalen. Het maakt van de schoenplaatjes bvb. een delicaat punt. Een millimeter kan een wereld van verschil betekenen voor de belasting van de spieren rond je knieën, heupen en rug.

Naar de bron

Meestal zijn klachten het gevolg van je positie op de fiets, biomechanische (hoe beweeg je op een fiets) of motorische imperfecties, de maat- of materiaalkeuze. De oplossing op lange termijn? Een bikefit! Daarbij gaan we na wat de echte bron van de klachten is. We pakken het probleem aan bij de oorzaak. Hét antwoord op terugkerende fietsklachten.

grintagira_D7N_5444_edited.jpg
bottom of page