top of page
grintagira_D7N_5444_edited.jpg

Jouw ideale fiets
& schoenen

Talloze modellen van fietsen en schoenen zijn er op de markt. Welk materiaal past bij jouw lichaam? Wij testen, meten en zoeken het voor je uit. Zo ben je zeker dat je je geld enkel investeert in de best mogelijke keuze. Efficiënt en pijnvrij fietsen kan alleen met materiaal dat perfect bij je past.

Nieuwe fiets kiezen

Op een wetenschappelijke manier berekenen we je ideale frame- en onderdelenmaten. We bepalen je geschikte geometrie met het programma BikeCad. Of het nu een racefiets, MTB, gravelbike, cyclocross- of tijdritfiets is. We doen dat voor alle merken en onafhankelijk.

grintagira_D7N_5455_edited.jpg
IMG_7445.jpg

Stack & reach

Frame-advies verloopt in 2 sessies: 1 voor en 1 na de fietsaankoop. In de sessie voorafgaand aan de aankoop zit de bikefit. Die is essentieel om een adviesrapport te maken. We nemen tijd om jou alle elementen in dat rapport toe te lichten. We bepalen jouw stack & reach en leggen uit wat dat precies betekent.

Stuurpen, zadel & cranks

Onderdelen wisselen na aankoop? Vervelend, liever bestel je ze meteen in het juiste formaat. Daarom bepalen we je ideale stuurbreedte, stuurpenlengte en pedalen. Verder zoeken we het beste type zadel voor je uit door je houding, motoriek en druk al fietsend te analyseren. De cranklengte die het beste is voor jou? Die wordt niet alleen door je grootte bepaald, ook door je heupmobiliteit.

traptechniek_test-40.jpg
_E5A7042.jpg

Welke fietsschoen
kies je?

Het aanbod koersschoenen is gigantisch. Elk merk heeft z'n eigen matrix en maatvoering. Op ons kun je rekenen om je ideale model, type en breedte uit te zoeken. Via een voetanalyse brengen we je voetvorm in kaart. Verder kijken we naar je varus- en valgus-as en voetafrol. Alles meten we: van de voetholte tot de hoogte van je wreef. Bij ons word je niet in een standaard 'hokje' van schoenmaat 43,5 gezet. En maar goed zo, want elk lichaam is uniek. Na ons schoenaankoopadvies kan je met een gerust gemoed jouw paar bestellen.

Schoenen op maat

Wil je graag volledig op maat gemaakte raceschoenen of MTB-schoenen? Dan kan je ook bij ons terecht voor schoenen van Luck en Lake. Wij briefen 1 van beide fabrikanten voor jou na een analyse van je voeten en fietsbeweging. Zo staan we garant voor de levering van een perfect op jouw maat gemaakte schoen. De kleur kiezen? Dat laten we aan jou over.

_E5A7008.jpg

Deed je al een bikefit?

In deze video geven we advies over hoe je zélf thuis, met behulp van je bestaande bikefit-rapport, aan de slag kunt voor het uitkiezen van geschikte fiets of onderdelen. Geen tijd voor? Of blijf je zitten met een vraag? Wil je dat wij voor de zekerheid nog een deskundige blik werpen op je aankoopplannen? Dan kun je bij ons terecht voor de specifieke service 'Frame-advies op basis van bestaand bikefit-rapport'. Deze consultatie kan trouwens ook via videocall. Dan gaat het zo. Jouw afspraak boeken voor zo’n online consult kan het makkelijkst via e-mail naar linda@bikeexp.be.

Doe beroep op ons voor je aankoop

Je kan rekenen op onze expertise voor het aankopen van de ideale nieuwe fiets of het uitzoeken van de juiste fietsschoenen.

bottom of page