top of page
IMG_7468_edited.jpg

Jouw meest efficiënte, gezonde, comfortabele en krachtige positie op de fiets bereiken? Dat kan met een bikefit. Wij synchroniseren jouw lichaam met je fiets. Om pijnklachten weg te werken en om beter te presteren. Zo maken we elke dag fietsers gelukkig op lange termijn.

Bikefitting

Kom ik in aanmerking
voor bikefit?

Iedereen die fietst of wil starten is welkom. We helpen mensen van alle leeftijden en niveau's. Zowel beginners als profs in alle disciplines. Niet alleen sporters hebben baat bij een bikefit. Ook mensen die met een elektrische fiets naar het werk rijden. Dat levert wel eens kwaaltjes op als nek- of rugpijn. Vaak zijn die met een positieaanpassing op te lossen.

IMG_7452.jpg
IMG_7445.jpg

Hoe verloopt
een bikefit?

​Een bikefit duurt gemiddeld 3 uur. We installeren jouw fiets voor onze camera's en bekijken je huidige fietspositie en motoriek met onze met data verrijkte beelden. Waar zit je op je zadel? Is je traptechniek efficiënt? Welke hoeken maken je gewrichten? Zo maken we je bewust van hoe je fietst. Een leerrijk proces! Dat gaat gepaard met een intakegesprek: hoe lang rijd je al met deze fiets? Waar houd je je stuur het vaakst vast? Fiets je op souplesse of op kracht? Hoeveel kilometers? Worstel je met klachten? Heb je blessures (gehad)? Valpartijen? Enzovoorts.

We doen dan een flexibiliteitsanalyse. Hoe lenig ben je? Hoe mobiel zijn je heupen ? Ook je voeten ontsnappen niet aan de analyse. ​Ze zijn het belangrijkste contactpunt met je fiets. Daarom zijn gepersonaliseerde inlegzolen vaak relevant. Ze helpen je aan meer stabiliteit in het zadel en om een kaarsrechte trapbeweging te bekomen. Daarna optimaliseren we je positie en traptechniek. We passen hoeken aan om je krachtoverbrenging efficiënter te maken. Met een sensorenkussen doen we een zadeldrukmeting met een aantal testzadels. Iets wat in de fietsenzaak wel eens over het hoofd wordt gezien: we bepalen ook je ideale cranklengte. Met welke cranklengte zit jij het stabielst en trap jij het efficiëntst? Tot slot stellen we tot op de millimeter je schoenplaatjes af.

traptechniek_test-40.jpg

Meer dan positie afstellen

IMG_7458_edited.jpg

Bikefit rapport

Na afloop krijg je een bikefitrapport mee naar huis, een handig bewaardocument. Dat bevat alle cijfers en tekeningen van jouw ideale fietspositie met onze aanbevelingen.

Boek hier jouw bikefit

Zin om een te worden met jouw fiets? Welkom!

bottom of page