top of page
IMG_7507_edited.jpg

Zelf bikefitting leren

Als wielercoach, kinesist, fietshandelaar of sportarts heb je met kennis van bikefitting een stapje voor op je concurrent. Voorkennis of niet? Bij ons kan je workshops en bikefitopleidingen volgen op alle niveaus. Maak binnenkort het verschil voor jouw klanten, patiënten of renners. Want een fiets afstellen is geen nattevingerwerk.

Hoe bikefit-kennis
jou vooruit helpt

Wil je als osteopaat, sportarts of kinesist bijleren over de oorsprong van fietsklachten? Slim. Want symptomen oplossen is één ding. Maar vaak gaat het mis bij de basis, de fietshouding van de patiënt. Leer als therapeut ook die externe oorzaak vinden. Of ben jij fietsenmaker? Wil je je verdiepen in het correct afstellen van fietsen op maat van je klant? De keuze in zadels, geometrie, sturen enz. is eindeloos. Krijg meer inzicht en help je klant kiezen. Want een klant die comfortabel fietst, keert terug. Of ben je wielertrainer? Ook dan is kennis van biomechanica cruciaal.

grintagira_D7N_5444.jpg

Leer zelf bikefitten

Daarom bieden we 2 opleidingen aan: instapniveau (level 1) en een vervolgopleiding (level 2). Ze vinden elke winter plaats bij ons in Wuustwezel (Antwerpen). Je ontvangt een certificaat van het International Bike Fitting Institute. Onze bikefitopleidingen zijn 100% wetenschappelijk onderbouwd en praktijkgericht. Je krijgt een goed inzicht in de specifieke fietsanatomie, biomechanica, klachten en letsels bij beginnende en competitieve fietsers.

Workshop of lezing
op maat

Zou je graag op jouw club, trainingsstage of in jouw zaak een specifiek onderwerp (bvb. zadelklachten bij dames) besproken zien? Dan kun je op ons rekenen voor een workshop of spreekavond op maat. Op een locatie naar wens en datum volgens afspraak. De topics spreken we vooraf onderling af met jou. Contacteer ons vrijblijvend voor meer info of een offerte.

_JAS6969_edited.jpg

Interesse om bikefitting te leren?

Voor vragen en meer info zoals opleidingsdata en -mogelijkheden, laat van je horen.

bottom of page