Expert in bikefitting & fietsbiomechanica

Opgericht door Jean Luc de Meyer in 2011.

Jean Luc de Meyer

Dynamische visie op bikefitting

Veel fietsers denken dat kleine of grote pijntjes er nu eenmaal bij horen. Bike Experience startte in 2011 met één missie: bewijzen dat dat niet klopt. Dagelijks overtuigen wij renners, wielertoeristen en triatleten dat een fietshouding altijd en voor iedereen comfortabel en pijnloos kan zijn. Op dat tijdelijke melkzuur na dan toch ... 


Het unieke aan Bike Experience? Onze specialisatie in voetproblematieken bij fietsers. En onze dynamische visie op bikefitting. Bikefitting is geen statische rekenoefening. Het is een toepassing van biomechanica. Iets dat zich duidelijk vertaalt in onze benadering van de cranklengte.

 

We werken volledig onafhankelijk van wielermerken. ​Ons perspectief is dat van de individuele fietser en zijn lichaam. Niet dat van de fietsindustrie. We investeren dan ook in de eerste plaats in knowhow. Zonder het permanente bijschaven van kennis lukt het niet. Zelfs al heb je de allerlaatste snufjes in huis. 

Tot slot dragen we een hyperpersoonlijke aanpak hoog in het vaandel. We durven out of box denken om tot de perfecte oplossing op maat te komen. Ook het kleinste detail ontsnapt niet aan ons oog.

International Bikefitting Institute level 4 certification

Jean Luc de Meyer

Zaakvoerder en bezieler, Jean Luc de Meyer, volgde in 2011 de opleiding voor Bikefit Professional aan het SICI in Londen. In 2018 ontving hij van het International Bikefitting Institute certificaat level 4. Dat is de hoogste onderscheiding voor bikefitters. Daarnaast is hij ook gediplomeerd Trainer B Wielrennen.

Jean Luc ondersteunt regelmatig WorldTour-teams als consultant fietsbiomechnica. Onder meer de Nederlandse wielerformatie Jumbo Visma en Trek-Segafredo.

Als gepassioneerd fietsbiomechanicus geeft Jean Luc het vak ook graag door. Daarom is er sinds 2019 de Bike Experience Academy, waarin hij regelmatig workshops en bikefitopleidingen geeft aan mecaniciens, kinesisten, podologen en anderen. Ook fietsfabrikanten doen beroep op Bike Experience Academy en op Jean Luc als fietsbiomechanicus. Tot slot geeft hij gastcolleges aan hogeschoolstudenten Sport & Bewegen.