top of page
Bikefit & fietsbiomechanica expert

Veel fietsers denken dat kleine of grote pijntjes er nu eenmaal bij horen. Jean Luc de Meyer startte Bike Experience in 2011 met één missie: bewijzen dat dat niet klopt. Dagelijks overtuigen we renners, wielertoeristen en triatleten dat fietsen altijd en voor iedereen comfortabel en pijnloos kan. Binnenkort ook jou?

Meer dan fietspositie afstellen

Waarom zou je ons kiezen uit al die verschillende bikefitcentra? Vanwege onze 3-ledige aanpak. Bikefitting bij ons is niet enkel hoeken opmeten en jouw positie afstellen. Ook je motoriek - bij iedereen anders! - leggen we onder de loep. En we zoomen in op je biomechanische vermogen. We sleutelen dus niet alleen aan posities, ook echt aan de fietsbeweging. Uiteindelijk wil je pijnvrij en beter fietsen, toch? Die aanpak uit zich bijvoorbeeld in onze dynamische benadering van de cranklengte. Verder is onze specialisatie in het oplossen van ernstige voetproblemen bij fietsers uniek.

 

Onafhankelijk bikefitting expert

We werken onafhankelijk van wielermerken. ​Ons perspectief is dat van jou als individuele fietser en jouw lichaam. Niet dat van de fietsindustrie. We investeren in de eerste plaats in knowhow. Zonder het permanente bijschaven van kennis lukt het niet. Zelfs al heb je de allerlaatste snufjes in huis. We denken out of box om tot jouw perfecte, hyperpersoonlijke oplossing op maat te komen. Ook het kleinste detail ontsnapt niet aan ons oog.

Jean Luc de Meyer

Zaakvoerder Jean Luc de Meyer volgde in 2011 de opleiding Bikefit Professional in Londen. In 2018 ontving hij van het International Bikefitting Institute certificaat level 4. Dat is de hoogste onderscheiding voor bikefitters. Daarnaast is hij gediplomeerd Trainer B Wielrennen. Jean Luc ondersteunt ook WorldTour-teams als consultant zoals Jumbo Visma en Trek-Segafredo. Regelmatig geeft hij workshops en bikefitopleidingen aan mecaniciens, kinesisten, podologen enz. Ook fietsfabrikanten doen voor productontwikkeling beroep op Jean Luc als fietsbiomechanicus. Tot slot geeft hij gastcolleges aan hogeschoolstudenten Sport & Bewegen.

Jean Luc de Meyer bikefitting
bottom of page