top of page
IMG_7507_edited.jpg

Bikefit &
biomechanica expert

Veel fietsers denken dat kleine of grote pijntjes er nu eenmaal bij horen. Jean Luc de Meyer startte Bike Experience in 2011 met een missie: bewijzen dat dat niet klopt. Dagelijks overtuigen we renners, wielertoeristen en triatleten dat fietsen altijd en voor iedereen comfortabel en pijnloos kan. Binnenkort ook jou?

Meer dan positie afstellen

Waarom zou je ons kiezen uit al die verschillende bikefitcentra? Vanwege onze 3-ledige aanpak. Bikefitting bij ons is niet enkel hoeken opmeten en jouw positie afstellen. Ook je motoriek - bij iedereen anders! - leggen we onder de loep. En we zoomen in op je biomechanische vermogen. We sleutelen dus niet alleen aan posities, ook echt aan de fietsbeweging. Uiteindelijk wil je pijnvrij en beter fietsen, toch? Die aanpak uit zich bvb. in onze dynamische benadering van de cranklengte. Verder is onze specialisatie in het oplossen van ernstige voetproblemen bij fietsers uniek.

IMG_20191014_152852 (1).jpg

Onafhankelijk expert

We werken onafhankelijk van wielermerken. ​Ons perspectief is dat van jou als individuele fietser en jouw lichaam. Niet dat van de fietsindustrie. We investeren in de eerste plaats in knowhow. Zonder het permanente bijschaven van kennis lukt het niet. Zelfs al heb je de allerlaatste snufjes in huis. We denken out of box om tot jouw perfecte, hyperpersoonlijke oplossing op maat te komen. Ook het kleinste detail ontsnapt niet aan ons oog.

Jean Luc de Meyer

Zaakvoerder Jean Luc de Meyer volgde in 2011 de opleiding Bikefit Professional in Londen. In 2018 ontving hij van het International Bikefitting Institute certificaat level 4. Dat is de hoogste onderscheiding voor bikefitters. Daarnaast is hij gediplomeerd Trainer B Wielrennen. Jean Luc ondersteunt ook WorldTour-teams als consultant zoals Jumbo Visma en Trek-Segafredo. Regelmatig geeft hij workshops en bikefitopleidingen aan mecaniciens, kinesisten, podologen enz. Ook fietsfabrikanten doen voor productontwikkeling beroep op Jean Luc als fietsbiomechanicus. Tot slot geeft hij gastcolleges aan hogeschoolstudenten Sport & Bewegen.

_JAS6969_edited.jpg

Kom bij ons langs

Om iedereen goed te kunnen helpen, werken we enkel op afspraak. Online kan je een afspraak maken: een gewone consultatie of een bikefit of andere services. We helpen je graag.

bottom of page