Schoenen & steunzolen

Het belangrijkste contactpunt tussen mens en fiets? De voeten.

Belang van voeten

Je hele fietsbeweging staat of valt bij een goede werking en goede houding van je voeten. Daarom schenken we bij Bike Experience veel aandacht aan de voeten van onze fietsers.

 

Zijn er voetklachten zoals pijn aan wreef, zool of tenen? Is er voldoende stabiliteit? En mobiliteit? Kan de trapbeweging beter? Heb je steunzolen met of zonder correcties nodig om je duwvermogen te verbeteren? Branderige voeten tijdens het klimmen?

 

We zijn gespecialiseerd in het oplossen van al dit soort voetproblematieken bij fietsers. En trots verdeler van de op maat gemaakte fietsschoenen van Luck Bike.

Steunzolen op maat

Wist je dat de functie van onze voeten bij het fietsen helemaal anders is dan bij het wandelen of lopen? Tijdens het stappen of lopen is je voet dynamisch in de afrol. In tegenstelling tot op de fiets, waar je voet enkel instaat voor krachtoverbrenging. De belasting is dus statisch. En dat ligt aan de basis van heel wat voetklachten bij fietsers. Met fietssteunzolen op maat lossen we die op en voorkomen we ze.

 

Dat is niet het enige. Zolen op maat verbeteren ook je trapbeweging en duwvermogen. Want de voeten zijn het eerste contactpunt met de fiets. Als dat contact niet perfect zit, verlies je al een deel van je duwvermogen. Wij personaliseren steunzolen op basis van jouw voetvorm en voetafdruk. We hogen de zolen op waar nodig, zodat je kaarsrecht gaat trappen. Het werkt ook preventief tegen knie-, heup- en rugblessures. En je zult vooral een optimaal fietscomfort ervaren.

 

Elke voet is anders en de industrie maakt allemaal dezelfde standaard zolen. Daarom maken steunzolen op maat een echt verschil

We houden er rekening mee of je al dan niet al steunzolen draagt tijdens het sporten of in het dagelijkse leven. Let wel: steunzolen voor dagelijkse schoenen of loopschoenen zijn anders doordat de belasting dus anders is.

Luck-fietsschoenen op maat

Update 19 mei 2020: Luck-schoenen tijdelijk niet leverbaar.

Waarom wij Luck-fietschoenen verdelen? Ze zijn verkrijgbaar in veel meer afmetingen dan gewone confectieschoenen. Luck biedt, voor zij die het nodig hebben, de breedste schoen op de markt. Zowel vorm, lengte, breedte en hoogte als design zijn personaliseerbaar. Luck biedt onder meer negen verschillende soorten leesten aan. Ideaal dus voor fietsers met problemen aan hun voeten of daaruit voortkomend.

 

Fietsschoenen op maat zijn de ideale oplossing voor mensen met erg brede voeten of met een verschil tussen linker- en rechtervoet. Of voor fietsers met behoefte aan een varus-valguscorrectie. Mensen met een beenlengteverschil kunnen we verder helpen door een van de twee schoenen met een dikkere zool te leveren. Je kiest de schoenen ook in jouw favoriete kleur.

Opgelet: steunzolen op maat zijn niet inbegrepen bij een bestelling van fietsschoenen op maat. De zolen zijn een apart product en service.

Maatwerk

Hoe we jouw toekomstige fietsschoenen opmeten en je steunzolen aanmaken? Eerst en vooral brengen we eventuele (medische) vormafwijkingen in kaart. En de verschillen tussen je linker- en rechtervoet. Niet iedereen heeft immers twee identieke voeten. Verder meten we alles. Van de voetholte tot de hoogte van je wreef. Bij ons word je niet zonder meer in het 'hokje' van schoenmaat 43,5 of 44 geplaatst.

Schoenplaatjes

Afstellen schoenplaatjes

Erg delicaat punt, de schoenplaatjes. Een millimeter kan een wereld van verschil betekenen voor de belasting van de spieren rond je knieën, heupen en rug. De hele fietsbeweging begint bij de voeten, en dus: de schoenplaatjes. We bepalen voor jou de juiste afstelling, met behulp van een voetanalyse en een analyse van je trapbeweging. We toetsen dus zowel op als naast de fiets af. Alle types van schoenplaatjes stellen we af. We hebben een stock. Of je kunt gerust ook je eigen plaatjes meebrengen.

Voetanalyse

Voorafgaand aan het opmeten van je fietsschoenen ... Of aan het afstellen van je schoenplaatjes ... Of als onderdeel van een complete bikefit ... Een voetanalyse hoort er steeds bij. Wat brengen we in kaart? Je voetafrol, eventuele pathologische afwijkingen, vorm- of lengteverschillen tussen je beide voeten, enzovoorts. Want je voeten zijn het belangrijkste contactpunt met de fiets.

Voetoplossingen & tarieven
IMG_7434.jpg

Steunzolen op maat

€ 140

 • voetanalyse: afrol en afwijkingen

 • steunzolen op maat van eigen voetvorm

 • afstellen van schoenplaatjes

Consultatie

€ 85

 • uurtarief voor advies of consultatie

Afstelling schoenplaatjes

€ 85

 • voetanalyse: afrol en afwijkingen

 • afstellen van schoenplaatjes (alle types)

Fietsschoenen op maat

€ 430 - TIJDELIJK NIET LEVERBAAR

 • voetanalyse: afrol en afwijkingen

 • opmeting

 • controle vorm- of lengteverschillen voeten

 • mogelijke modellen: Luck Genius of Galaxy

 • keuze uit vast kleurenaanbod

 • bestelling

 • levering na zes weken

 • afstellen van schoenplaatjes (alle types)