top of page

Fietszolen & -schoenen

Het belangrijkste contactpunt tussen mens en fiets? De voeten.

Belang van voeten

Je hele fietsbeweging staat of valt bij een goede werking en goede houding van je voeten. Daarom schenken we bij Bike Experience veel aandacht aan de voeten van onze fietsers. Met gepersonaliseerde inlegzolen gaan we het duwvermogen en de trapbeweging van fietsers volledig optimaliseren.

 

Zijn er voetklachten zoals pijn aan wreef, zool of tenen? Is er voldoende stabiliteit? En mobiliteit? Kan de trapbeweging beter?Branderige voeten tijdens het klimmen?

 

We zijn gespecialiseerd in het oplossen van al dit soort voetproblematieken bij fietsers. En we geven merkonafhankelijk advies bij het kiezen van de juiste fietsschoenen.

Steunzolen op maat

Wist je dat de functie van onze voeten bij het fietsen helemaal anders is dan bij het wandelen of lopen? Tijdens het stappen of lopen is je voet dynamisch in de afrol. In tegenstelling tot op de fiets, waar je voet enkel instaat voor krachtoverbrenging. De belasting is dus statisch. En dat ligt aan de basis van heel wat voetklachten bij fietsers. Met fietssteunzolen op maat lossen we die op en voorkomen we ze.

 

Dat is niet het enige. Zolen op maat verbeteren ook je trapbeweging en duwvermogen. Want de voeten zijn het eerste contactpunt met de fiets. Als dat contact niet perfect zit, verlies je al een deel van je duwvermogen. Wij personaliseren steunzolen op basis van jouw voetvorm en voetafdruk. We hogen de zolen op waar nodig, zodat je kaarsrecht gaat trappen. Het werkt ook preventief tegen knie-, heup- en rugblessures. En je zult vooral een optimaal fietscomfort ervaren.

 

Elke voet is anders en de industrie maakt allemaal dezelfde standaard zolen. Daarom maken steunzolen op maat een echt verschil

We houden er rekening mee of je al dan niet al steunzolen draagt tijdens het sporten of in het dagelijkse leven. Let wel: steunzolen voor dagelijkse schoenen of loopschoenen zijn anders doordat de belasting dus anders is.

Schoenadvies

Je wil nieuwe fietsschoenen kopen. Het aanbod is gigantisch. En elke merk heeft zo zijn eigen matrix en maatvoering. Op ons kun je rekenen bij het uitzoeken van dat ene merk, model, type, breedte enz. dat bij jou past. Hoe? Eerst en vooral door een voetanalyse. Daarin brengen we eventuele (medische) vormafwijkingen in kaart. Zoals verschillen tussen je linker- en rechtervoet. Verder kijken we naar je voetafrol en meten we alles. Van de voetholte tot de hoogte van je wreef. Bij ons word je niet zonder meer in het standaard 'hokje' van schoenmaat 43,5 of 44 gezien.

Schoenplaatjes

Afstellen schoenplaatjes

Erg delicaat punt, de schoenplaatjes. Een millimeter kan een wereld van verschil betekenen voor de belasting van de spieren rond je knieën, heupen en rug. De hele fietsbeweging begint bij de voeten, en dus: de schoenplaatjes. We bepalen voor jou de juiste afstelling, met behulp van een voetanalyse en een analyse van je trapbeweging. We toetsen dus zowel op als naast de fiets af. Alle types van schoenplaatjes stellen we af. We hebben een stock. Of je kunt gerust ook je eigen plaatjes meebrengen.

Voetoplossingen & tarieven
IMG_7434.jpg

Steunzolen op maat

€ 150

 • voetanalyse: afrol en afwijkingen

 • steunzolen op maat van eigen voetvorm

 • afstellen van schoenplaatjes

Consultatie

€ 90

 • uurtarief voor advies of consultatie

Afstelling schoenplaatjes

€ 85

 • voetanalyse: afrol en afwijkingen

 • afstellen van schoenplaatjes (alle types)

Opmeting & advies fietsschoenen

€ 90

 • voetanalyse: afrol en afwijkingen

 • controle vorm- of lengteverschillen voeten

 • opmetingen

 • mogelijke modellen overlopen

 • rapport met aankoopadvies

Waarom voeten belangrijk.jpg
bottom of page