top of page
IMG_7507_edited.jpg

Pijn & klachten
op de fiets

Zadelpijn oplossen door van zadel te veranderen? Slapende handen door een andere stuur te kiezen? Was het maar zo eenvoudig. De oorzaak van je pijn zit vaak niet op dezelfde plaats als de pijn.

Nekpijn

Typische klacht bij fietsers. Stuur wat hoger zetten dan? Mogelijk, maar de oorzaak ligt meestal in je houding en hoe je beweegt op een fiets. Dat optimaliseren kan wonderen doen.

grintagira_D7N_5444.jpg

Slapende handen

Gevoelloosheid in de handen komt vaak voor bij fietsers. Het is dikwijls het gevolg van een onevenwichtige drukverdeling en te weinig stabiliteit op het zadel.

Lage rugpijn

Een kinesist kan jouw rugpijn lichamelijk verhelpen. Onze tip: voorkomen! Ga ook na wat de biomechanische oorzaak is van die rugpijn tijdens het fietsen. In een bikefit kunnen we die voor jou opsporen.

media-studio_edited_edited.jpg
_JAS6551.jpg

Zadelpijn

Zadelklachten? Dat betekent niet altijd dat je een slechte fietsbroek of zadel hebt gekozen. Laten we eerst naar je positie en biomechanica kijken. Pas dan weet je echt welk type zadel bij je past en wat de oorzaak van het ongemak is.

Last aan knie en heup

Je hele fietsbeweging staat of valt bij een goed contact tussen voeten en pedalen. Het maakt van de schoenplaatjes bvb. een delicaat punt. Een millimeter kan een wereld van verschil betekenen voor de belasting van de spieren rond je knieën, heupen en rug.

IMG_7441_edited.jpg

Hét antwoord op terugkerende klachten

Wat je klacht ook is, pijn is veelal het gevolg van je positie op de fiets, van hoe je beweegt op een fiets en van motorische imperfecties. Of een verkeerde maat- of materiaalkeuze. De oplossing op lange termijn? Een bikefit! Daarbij gaan we na wat de echte bron van de klachten is. We pakken het probleem aan bij de oorzaak!

bottom of page